ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
250 γρ. καπνιστή πέστροφα
20 πατατούλες (baby potatoes)
4 καρότα
5 κολοκυθάκια
750 γρ. λαχανικά εποχής (πιπεριές, σπανάκι, μπρόκολο, πατζάρια, μανιτάρια…)
2 κ. γλ. ανθό αλατιού με μυρωδικά και εσπεριδοειδή SPAROZA
ελαιόλαδο, χυμός από 1 λεμόνι, χυμός από ½ πορτοκάλι

EΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις πατατούλες με τη φλούδα τους και τις βάζουμε να βράσουν. Κόβουμε σε μπαστουνάκια ή μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα λαχανικά και τα προσθέτουμε στις πατάτες σταδιακά, ανάλογα με το χρόνο βρασμού που χρειάζονται (π.χ. πρώτα τα καρότα ή τα πατζάρια και τελευταίο το μπρόκολο ή το σπανάκι). Θέλουμε τα λαχανικά να είναι βρασμένα αλλά όχι πολύ μαλακά. Στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε πλατύ μπολ και προσθέτουμε αμέσως τον ανθό αλατιού. Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και περιχύνουμε τη ζεστή σαλάτα μας. Τέλος, προσθέτουμε την πέστροφα που έχουμε κόψει με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.