Οι στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που γεύτηκαν αυτή την πικάντικη ρίζα που ονόμασαν πιπερόριζα ενώ η ασιατική της ονομασία είναι το τζίντζερ. Οι Ινδοί κατέχουν τη μεγαλύτερη διακίνηση τζίντζερ στον κόσμο με παραγωγή που καλύπτει το 35% αλλά η καλύτερη ποιότητα καλλιεργείται και μας έρχεται από την Καραϊβική. Είναι αδιαμφισβήτητο συστατικό…
Read more »Tο τσάι στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα
Στο χωριό ήταν γνωστό ότι το τσάι του βουνού επιδρά ευεργετικά στη θεραπεία του κρυολογήματος και της γρίπης και καταπολεμά τα γαστρεντερικά προβλήματα, τη δυσπεψία και την αϋπνία. Όποτε δεν ένιωθα καλά, έπινα αυτό το ρόφημα. Όταν μεγάλωσα, άρχισα να πίνω όλο και περισσότερο τσάι του βουνού, αρκετά φλιτζάνια την ημέρα κάθε μέρα. Ήταν σαν…
Read more »SPAROZA σημαίνει «ο τόπος των πουλιών» και όπου υπάρχουν πουλιά υπάρχει και ζωή.
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Άρτεμις Χάλαρη για εμάς και τα νέα τσάγια μας!
Read more »Η SPAROZA στη FoodExpo 2018
Συμμετέχουμε και αυτή τη χρονιά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FoodExpo! Από 10 έως 12 Μαρτίου, μεταφερόμαστε στο Hall 1, Stand F74 του Metropolitan Expo σε ένα περίπτερο που θα ξεχωρίσει. Σας περιμένουμε εκεί για γνωριμία, συζήτηση και ξεχωριστά γευστικά κεράσματα à la SPAROZA. Στο περίπτερό μας θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε…
Read more »Τα wine jellies μας δημοσιεύονται από την FNL!!!
Δημοσίευση από την FNL και τον Χάρη Τζαννή ως προϊόν ημέρας!!!
Read more »Μεθυσμένα μήλα
Ψητά μήλα με μπαχαρικά και εσπεριδοειδή – σερβίρετε με παγωτό, για την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!
Read more »Ψάρι τυλιχτό σε λαδόκολλα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 2 λαβράκια, τσιπούρες, μπακαλιάροι ή άλλο ψάρι 2 κουταλιές γλυκού SPAROZA μείγμα για μαγειρική με βότανα & ξύσμα λεμονιού λάδι, αλάτι. λεμόνι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αλατίζουμε τα ψάρια και απλώνουμε το μείγμα σε όλη τους την επιφάνεια. Κόβουμε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο στην εσωτερική τους επιφάνεια. Τυλίγουμε προσεκτικά τα ψάρια…
Read more »Ζεστή σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και ανθό αλατιού
Πεντανόστιμη, ελαφριά και τέλεια για να βγούμε στις παραλίες το καλοκαίρι!
Read more »Η SPAROZA στις Βρυξέλλες!
Ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ευρώπης
Read more »H SPAROZA στην έκθεση «Slow Food Trade Fair – Market for Good Taste»
H SPAROZA συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση «Slow Food Trade Fair – Market for Good Taste» που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη από τις 20 μέχρι τις 23 Απριλίου 2017. Τα προϊόντα μας παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Olive +, εταιρείας που προωθεί ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό και επίσημο συνεργάτη της SPAROZA στις αγορές της Ελβετίας και…
Read more »Μπακαλιάρος σκορδαλιά με μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών με ξύσμα λεμονιού
Μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού συνδυασμού Μπακαλιάρος-Σκορδαλιά όπως προτείνεται από το Αυστραλέζικο μπλογκ μαγειρικής Mulberry and Pomegranate. Πιο ελαφριά, χωρίς-γλουτένη και με άρωμα SPAROZA, μπορείτε να την απολαμβάνετε καθημερινά και όχι μόνο κάθε 25η Μαρτίου!
Read more »Ζεστό ντιπ με κατσικίσιο τυρί και ζελέ πιπεριάς στο φούρνο
Στο επόμενο πάρτυ σας αντί για πλατό τυριών μπορείτε να προσφέρετε αυτό το ζεστό, γλυκό και πικάντικο ντιπ! Χρειάζονται μόνο 2 συστατικά και 10 λεπτά για να το φτιάξετε!
Read more »Κολοκυθανθοί γεμιστοί και αρωματισμένοι με μείγμα βοτάνων, μπαχαρικών και ξύσματος λεμονιού
Μία νέα συνταγή με ρύζι, κινόα και βότανα από την εκπληκτικής Mrs Mulbery!
Read more »Αλμυρά και γλυκά cupcakes με προϊόντα SPAROZA από τη σεφ Ντίνα Νικολάου
Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου εμείς και τα προϊόντα μας βρεθήκαμε στο νέο κατάστημα Yolenis στο Κολωνάκι για να μάθουμε να φτιάχνουμε τα καλύτερα γλυκά και αλμυρά cupcakes, υπό την καθοδήγηση της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου. Τα cupcakes ξεκίνησαν ως μικρά, απολαυστικά επιδόρπια που με την πάροδο των ετών εξελίχθηκαν σε έργα τέχνης. Άπειρες οι συνταγές…
Read more »Ψητό τυρί μπρι με γλυκό και πικάντικο ζελέ πιπεριάς
Θα χρειαστείτε μόνο 3 συστατικά και 20 λεπτά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!
Read more »Γεμιστά με 15 ΒΟΤΑΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ από την Mrs Mulberry!
H Kat (γνωστή επίσης και ως κα Mulberry) είναι μία food blogger από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας που αγαπάει την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Αγαπάει επίσης τη SPAROZA και δηλώνει εθισμένη στο μείγμα μας με 15 ΒΟΤΑΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή για γεμιστά που είναι και πεντανόστιμη και υγιεινή! ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ Για 6 άτομα,…
Read more »Κολοκυθοκεφτέδες με ανθό αλατιού
Λαχταριστή συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με ανθό αλατιού, χωρίς γλουτένη από την «ιδιότροπη» και «πάντα πεινασμένη» Αυστραλέζα food blogger Helen Tzouganatos
Read more »Μίνι cheesecake με ζελέ κρασιού
Κρασί και τυρί: ένας νέος, πρωτότυπος τρόπος να τα συνδυάσετε!
Read more »Αυτό το καλοκαίρι πάμε Νάξο!
Το άνοιγμα του μοναδικού καταστήματος Riza Greek Experience Store μας δίνει μία ακόμα αφορμή να επισκεφτούμε το πανέμορφο νησί.
Read more »Συμμετέχουμε στην 1st Gourmet Olive Exhibition & Delicacies!
Η 1st Gourmet Olive Exhibition, ελιάς και προϊόντων delicatessen ανοίγει τις πύλες της! H SPAROZA ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη που γίνεται για πρώτη φορά οικοδέσποινα του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και προϊόντων προσωπικής περιποίησης.
Read more »Η SPAROZA ταξιδεύει στη Στουτγκάρδη
Τώρα βρίσκετε τα προϊόντα μας στο εξαιρετικό παντοπωλείο Pappas Gourmetpalace στην αγορά της Στουτγκάρδης!
Read more »Wise Greece! fun – food – social good
H SPAROZA είναι υπερήφανος υποστηρικτής της μη κερδοσκοπικής κίνησης Wise Greece!
Read more »H SPAROZA στο G-Fish της Σπάρτης
H G-Fish είναι μία από τις πρώτες μονάδες παραγωγής πέστροφας και σολομού στην Ελλάδα. Η οικογένεια Γεροντίδη φροντίζει να βελτιώνει και να εξελίσσει συνεχώς την επιχείρηση, προσφέροντας σήμερα μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως καπνιστή πέστροφα, σολομό, οξύρυγχο και χαβιάρι. Τα εκλεκτά αυτά προϊόντα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί και στο κατάστημα G-Fish στη Σπάρτη, μαζί…
Read more »Πικάντικα πανσετάκια
H piri piri σάλτσα μας μπορεί να μαρινάρει τα πάντα: ψάρι, λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο, θαλασσινά… Δοκιμάστε τη σε αυτή τη συνταγή που δίνει στις πανσέτες εξαιρετική γεύση και άρωμα!
Read more »Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου
μία απλή συνταγή για γλυκό, ζουμερό και πικάντικο κοτόπουλο!
Read more »Σπαγγέτι με τόνο piri piri
Φτιάχνουμε την τέλεια μακαρονάδα, σε λιγότερο από μισή ώρα!
Read more »