DSC_5941

Μεσογειακή σαλάτα με πέστο πράσινης πιπεριάς

Η πρόταση μας για μία καλοκαιρινή, δροσερή και θρεπτική συνταγή. Για όλο τον Ιούνιο μάλιστα σας προσφέρουμε δωρεάν το μείγμα μας με 15 Βότανα της Μεσογείου για να ετοιμάσετε τη Μεσογειακή σαλάτα με πέστο πράσινης πιπεριάς. Αρκεί να περάσετε από το παρασκευαστήριό μας στη Μαυρομιχάλη 53 και να μας στείλετε μία φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα – Καλή επιτυχία και καλά μαγειρέματα!

Για τη σαλάτα

ΥΛΙΚΑ
4 τομάτες pommodorio κομμένες καρεδάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. παστα ελιάς
αλάτι
½ κ.γ. SPAROZA ΜΕΙΓΜΑ 15 ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
1 αγγούρι κομμένο ημικυκλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ

Για το pesto πράσινης πιπεριάς

ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη πιπεριά (καθαρισμένη περίπου 100γρ και χοντροκομμένη)
150 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ σκελίδα σκόρδου κανονικού μεγέθους
αλάτι
1 κ.γ. SPAROZA ΜΕΙΓΜΑ 15 ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε για αρκετή ώρα όλα τα υλικά στο μπλέντερ.  Αν θέλουμε βελούδινη υφή περνάμε τη σως από ένα σουρωτήρι

Για να στήσουμε το πιάτο

Σχηματίζουμε ένα κύκλο από φέτες αγγουράκι όπως στη φωτογραφία.
Ρίχνουμε  μέσα μερικές κουταλιές πέστο.
Ακουμπάμε ένα τσέρκι στη μέση και με κουτάλι σούπας το γεμίζουμε με τη σαλάτα.  Τέλος ξεφορμάρουμε.

DSC_5913-2

 

05 DSC_5950