apple-foto

Μεθυσμένα μήλα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μπουκάλι ξηρό κόκκινο κρασί
1
½ κ.τ.σ. μείγμα για κόκκινο κρασί SPAROZA
6 κ.τ.σ. μαύρη ζάχαρη
6 μεσαία μήλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, την ζάχαρη και το μείγμα SPAROZA. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε τα μήλα. Τα καλύπτουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τα μια φορά. Βγάζουμε τα μήλα από την φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βράζουμε το κρασί με το μείγμα SPAROZA, χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει και να μείνει περίπου μία κούπα. Σουρώνουμε και  περιχύνουμε τα μήλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουνε τα μήλα.
Ιδέα: προσθέτουμε αμύγδαλα ή καρύδια και σερβίρουμε με γιαούρτι, παγωτό ή και σαντιγί!09

 Κεντρική φωτογραφία: Strong Coffee to Red Wine