ratatouille

Λαχανικά ρατατούι στη γάστρα

Κόβουμε κολοκυθάκια, μελιτζάνες τσακώνικες, πατάτες, πιπεριές και ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε εναλλάξ σε στρώσεις στη γάστρα ξεκινώντας από την περιφέρεια προς το κέντρο μέχρι να τη γεμίσουμε. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε σε καυτό φούρνο (190°C) με αέρα για 15 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρά.

Αραιώνουμε ένα βαζάκι smoked sweet tomato sauce με λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Προσθέτουμε προαιρετικά μερικά ώριμα ντοματίνια όπου υπάρχουν κενά στα λαχανικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1½  ώρα  ή μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά και τα λαχανικά να είναι ψημένα.