kolokithokeftedes_1

Κολοκυθοκεφτέδες με ανθό αλατιού

Η Helen από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας δημιούργησε κολοκυθοκεφτέδες με τον Ανθό Αλατιού της SPAROZA! Στο blog της Hungry and Fussy βρίσκετε πολλές ακόμα υπέροχες συνταγές  χωρίς γλουτένη!

ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα κολοκύθια, τριμμένα
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
100γρ φέτα, θρυμματισμένη
100γρ κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
2κτγ. ανθό αλατιού SPAROZA
3κτσ. μαϊντανό, λεπτοκομμένο
3κτσ. δυόσμο, λεπτοκομμένο
1κτσ. άνηθο, λεπτοκομμένο
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι χωρίς γλουτένη
1κτγ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε με το χέρι τα επιπλέον υγρά.
Προσθέτουμε τα  κρεμμύδια, τα τυριά, τα αυγά, τα βότανα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να είναι πιο εύκολο στη συνέχεια να πλάσουμε τους κεφτέδες.
Αφαιρούμε το  μείγμα από το ψυγείο. Εάν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να γίνουν πιο τραγανά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για δύο λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τζατζίκι.

kolokithokeftedes_3kolokithokeftedes_2