img_1316

Γεμιστά με 15 ΒΟΤΑΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ από την Mrs Mulberry!

H Kat (γνωστή επίσης και ως κα Mulberry) είναι μία food blogger από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας που αγαπάει την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Αγαπάει επίσης τη SPAROZA και δηλώνει εθισμένη στο μείγμα μας με 15 ΒΟΤΑΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή για γεμιστά που είναι και πεντανόστιμη και υγιεινή!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ

Για 6 άτομα, χρόνος προετοιμασίας: 1.5 ώρες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1κόκκινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, πολύ ψιλοκομμένο
1 κίτρινο κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, πολύ ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο, πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο
400g χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά *
1/3 φλιτζάνι καφέ ρύζι, μακρύκοκκο
1/3 φλιτζάνι κινόα
1 & 1/2 κουταλιές της σούπας μείγμα SPAROZA 15 ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
1/2 κουταλιά της σούπας μπούκοβο σε νιφάδες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
*Αν θέλετε να κάνετε μία χορτοφαγική έκδοση αυτού του πιάτου, απλά παραλείψτε το κρέας και προσθέστε λίγο περισσότερο ρύζι ή κινόα.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
20 λαχανικά vegetables (ντομάτες, κολοκυθάκια και πιπεριές)
3 φλιτζάνια κύβο λαχανικών ή ζεστό νερό
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο

img_1317

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Πλένετε τα λαχανικά πολύ καλά, τα στεγνώνετε και στη συνέχεια αφαιρείτε τις άκρες τους   (κρατήστε τις κάπου καθώς θα τις χρησιμοποιήσουμε στο τέλος). Αφαιρέστε με ένα κουταλάκι τον πολτό από το εσωτερικό των λαχανικών (κρατήστε το κάπου για αργότερα) και πετάξτε τυχόν σπόρους από τις πιπεριές και τις ντομάτες. Αλατίστε ελαφρά το εσωτερικό των λαχανικών και τοποθετήστε τα ανάποδα σε ένα ταψί έτσι ώστε να στραγγίξουν εντελώς ο χυμός τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Τηγανίστε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο ώσπου να μαλακώσουν. Μετά προσθέστε το εσωτερικό των λαχανικών που έχετε φυλάξει (αφού βεβαιωθείτε ότι είναι επίσης  ψιλοκομμένο). Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν λίγο. Προσθέστε το ρύζι και την κινόα, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή κύβο λαχανικών, το μαϊντανό, τον άνηθο, το μείγμα SPAROZA και το μπούκοβο. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Γεμίστε τα λαχανικά με το μείγμα της γέμισης, αφήνοντας περιθώριο στο ρύζι και την κινόα να φουσκώσουν. Τοποθετήστε τα «καπάκια» των λαχανικών και βάλτε τα όρθρια σε ένα ταψάκι φούρνου. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να ροδίζουν από πάνω. Μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε αν υπάρχει αρκετό υγρό στο ταψί για να μαγειρευτούν τα γεμιστά, αν όχι προσθέστε λίγο βραστό νερό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

img_1314

Συνταγή και φωτογραφικό υλικό: http://mulberrypomegranate.blogspot.gr/